AKTUELLT

ALLT DU MÅSTE VETA OM POP

Riksteaterturné hösten 2017

foto: Karl Johan Strandberg, Multiproduktion


Varför låter världen som den gör under olika perioder? Hur utvecklas texterna, vad får vi sjunga om, varför dyker nya genrer upp, vem blir hyllad och vem glöms bort? Helt enkelt: Hur speglar musiken samhället?


ALLT DU MÅSTE VETA OM POP är en föreställning som just nu svettas fram tillsammans med Anna Charlotta Gunnarson och Agneta Karlsson - två av Sveriges bästa musikjournalister. AnnaCharlotta har du sett i Pop och Politik, På Spåret, i SVTs Nöjespanel på morgonen och nu är hon ordförande i Swedish Music Hall of Fame. Bland annat... måste jag säga för här finns inte plats att skriva allt som Anna Charlotta har gjort och gör! Agneta Karlsson har också jobbat med Pop och politik och med Musikjournalen, Musikbyrån, Dom kallar oss artister och Hitlåtens historia (älskar Hitlåtens historia så mycket! aaaarrhh).


Ja du fattar att det är en total ynnest att få jobba ihop med de här  två personerna. Agneta och Anna Charlotta är smarta, knäppa, varma och roliga.


Hösten 2017 åker vi alltså ut på turné med Riksteatern. 

ALLT DU MÅSTE VETA OM POP är infotainment om hits och historia med häpnadsväckande anekdoter, specialskriven musik och allsång. Glitter och glam samsas med allvar och analys.


Ett axplock ur föreställningen:

Hur formade musikprogram som Tio-i-topp, Måndagsbörsen och Tracks det svenska folkhemmet? 

Svenskarna på Billboard - inte bara de du tror

Inspiration och låtlån från andra kontinenter

Första svenska kvinnan som skrev för Melodifestivalen och vann Eurovision Song Contest. Varför vet knappt någon vem hon var?

Papporna som sjunger om barnen de aldrig träffar. Ständigt på turné - vad gör det med en?

Nygjorda filmer med hälsningar från popstjärnorna

Artistbilderna du inte trodde fanns och aldrig vetat att du ville se

Robert Johnson and Punchdrunks - Morte di Seeburg

Släpps 2 februari 2017


Jag har varit med i Punchdrunks i tio år snart. Först som gäst på skivan Taste the Whop at Oki Dog som kom 2005 och sen som full medlem från skivan 100% Pot Success (2009). Och jag stod för all produktion på senaste skivan Cimetiére pour les Vivants (2012). Jag har producerat, spelat syntar, bas och gitarr på skivorna och spelat bas när vi spelat live. Vår sista spelning blev på ett fullsatt Debaser Medis, Fredrik Strage recencerade och gav oss 4 av 5. Det kändes fint.

Nu avslutar vi bandets 25 åriga historia med en jävligt bra skiva. Producerad av Johan Skugge. En skiva där flera medlemar och ex-medlemar bidrar med kompositioner. Sa jag att det är en bra skiva? Bra. Det är nämligen en väldigt bra skiva. Klicka på bilden för att förbeställa ditt vinylex.

Kobra i SVT


Titta på en otrolig historia om hur den lilla ögruppen Kap Verdes musikscen förändrades under slutet av sjuttiotalet. Kristoffer Lundström, fotografen Pia Lehto och jag åkte för att följa en berättelse om spökskepp och syntar. Klicka på knappen för att se programmet

Call: +46702101806

Copyright @ All Rights Reserved